Välkommen till min reseskildring från Provence!

En vår var vi till Provence. Med hjälp av digitalbilder & anteckningar skrev jag en reseskildring, för att minnas bättre. Istället för att bara ha den i datorn så började jag senare att publicera den i bloggform. Skriv gärna frågor & erfarenheter som kommentarer!

lördag 28 juni 2008

3.6 Fortsättning på Villa Kerylos



Vi söker oss tillbaka mot utgången och märker då att vi även kan gå ner i en källare. Här möts vi av en flera meter hög vit urna. Huset har en källgång runtomkring. Här har Reinach tydligen samlat på sig kopior av många klassiska grekiska statyer. Här finns även en kopia av diskuskastaren, som jag köpte när jag var till Aten. Av förklarliga skäl var den kopia, som jag köpte betydligt mindre. Men den ryms bättre på spiselhyllan hemma. Vi promenerar av och an i gången runt huset och beundrar både statyerna och utsikten genom fönstergluggarna. Där nedanför kan vi se hur vågorna slår mot klipporna bara några meter ifrån. Huset har vatten på tre sidor. Här nere ser vi nu att det helt enkelt är byggt på en udde. Platsen är verkligen väl vald.
Vi går upp igen och börjar anse oss mätta på denna skönhet. Lite fundersamma är vi över att vi bara läst om detta mästerverk i en enda guidebok och då i en bimening. Det här var värt att besöka. Nu har vi redan en positivare bild av Beaulieu och har nästan glömt den usla svärdfisken.
Utanför villan ser vi en läskautomat. Passligt för oss. Jag lyckas vinna en burk och vi promenerar runt knuten. Lämpligt nog har de placerat ut en parkbänk med utsikt rakt ut över Medelhavet. Vi slår oss ner och njuter av vår lilla läsk. Några andra turister passerar oss, men det är en lugn dag idag. Vi sitter och ser ut över havet och ser samma kryssningsfartyg, som vi tidigare sett från St-Jean-Cap-Ferrat. Vi ser ju även Cap Ferrat till höger och undrar var Rothschildskans villa ligger. Kanske den syns härifrån om vi bara visste var den fanns.
Efter en stund vila börjar vi promenaden tillbaka. Vi lämnar tillbaka våra skohorn och passar på att besöka den antika sandlådan. Sedan går vi långsamt mot bilen, som fortfarande står i skuggan.

Inga kommentarer:


Musee Ephrussi de Rothchild