Välkommen till min reseskildring från Provence!

En vår var vi till Provence. Med hjälp av digitalbilder & anteckningar skrev jag en reseskildring, för att minnas bättre. Istället för att bara ha den i datorn så började jag senare att publicera den i bloggform. Skriv gärna frågor & erfarenheter som kommentarer!

tisdag 20 januari 2009

10.2 Mot Terminal 2


Så börjar vi se siluetterna av vackra palmer till höger och börjar även ana oss till en park till höger. Vägen är bred och rak. Men något är fel. Vi börjar ju närma oss Nice! Jag hade ju kollat att det skulle ta tolv minuter till flygfältet. Men det var på kvällen med trafik. Nu är det natt och ingen trafik. Jag börjar höra med Helena om hon tror att vi passerat fältet. Hon säger att hon inte har en aning om hur långt det är. Till sist bestämmer jag mig ändå för att vi kört för långt. Hur kunde jag missa skylten? Kanske man kunde skylla på att klockan egentligen är fyra på morgonen. Förr hette detta hundvakten.
Så gör jag förhoppningsvis den sista u-svängen under resan och så kör vi söderut igen. Efter en stund ser jag skylten till flygfältet med den tydliga texten Nice-Côte d’Azur och svänger av och kör mot terminal 2 där bilen skall lämnas. Jag parkerar utanför biluthyrningens kontor och Helena får bli kvar i bilen. Hon har alla papper klara och mycket klara direktiv om att inte droppa in pappren innan jag kommer tillbaka. Vi har drygt två kilometer till Terminal 1, så vill inte stå utan bil här mitt i natten!Jag promenerar över gatan och går via den täckta parkeringen till terminalen. Terminalen ser mycket tom ut. Jag söker efter någon taxi, men här står ingen. Så går jag in och frågar och en dam, som säger att det nog borde stå någon där ute, men det är ju tidigt på söndagsmorgon så det är kanske därför det inte finns någon. Men hon upplyser mig om att det kan finnas taxibilar vid terminal 1.

1 kommentar:

Maria sa...

Wow, vilka foton! :)


Musee Ephrussi de Rothchild