Välkommen till min reseskildring från Provence!

En vår var vi till Provence. Med hjälp av digitalbilder & anteckningar skrev jag en reseskildring, för att minnas bättre. Istället för att bara ha den i datorn så började jag senare att publicera den i bloggform. Skriv gärna frågor & erfarenheter som kommentarer!

onsdag 16 april 2008

1.5 Utdrag från min fransk-svenska ordlista


Agneau Lamm ; Ail vitlök ; Alouette Lärka ; Anchoïade Sardellkräm ; Artchaut Kronärtskocka ; Asperge sparris ; Banane banan ; Beurre smör ; Bière öl ; Bifteck stek ; Boeuf biff ; Bouillabaisse Fisksoppa ; Bouilli kokad ; Bouquet garni örtbukett ; Brandade rätt på torsk ; Brochet gädda ; Café kaffe ; Caille vaktel ; canard anka ; cerf hjort ; chèvre getost ; chocolat choklad ; citron citron ; civet viltragu ; crevettes räkor ; crustacés skaldjur ; daurade guldbraxen ; dinde kalkon ; escalope kalvfile ; escargots sniglar ; fenouil fänkål ; fromage ost ; gâteau tårta ; gigot lammstek ; glace glass ; grenouille grodlår ; groiselles vinbär ; grillé grillad ; homard hummer ; huile olja ; huïtre ostron ; jambon skinka ; lait mjölk ; lapin kanin ; légumes grönsaker ; lièvre hare ;
marjolaine mejram ; merlan vitling ; moutarde senap ; oeuf ägg ; oignons lök ; olives oliver ; oragne apelsin ; pain bröd ; poisson fisk ; poivre peppar ; pomme äpple ; porc fläsk ; potage soppa ; poule höna ; poulet kyckling ; râble sadel ; radis rädisa ; raire rocka ; ris bräss (!) ; riz ris ; ragnon njure ; rôti stek ; saucisse korv ; sauge salvia ; sec torr ; sel salt ; soupe soppa ; sucre socker ; the te ; toast rostat bröd ; tripe komage ; veau kalv ; viande kött ; vin blanc vitt vin ; vin rouge röttvin ; vinaigre vinäger ; voillage tamfågel ;

Inga kommentarer:


Musee Ephrussi de Rothchild